La fascinació per les cares:
La fascinació per les cares, és un capítol que es troba dins del llibre El regal de la comunicació de Sebastià Serrano.
Sebastià Serrano va néixer l’any 1944 a Bellvís, Pla d’Urgell. És catedràtic de lingüística general a la Universitat de Barcelona. Ha publicat estudis sobre temes de semiòtica, lingüística, poètica, filosofia, teoria de la ciència i sobretot, teoria de la comunicació. De les seves obres es destaca Elogi de la passió pura(Planeta 1990, Premi Ramon Llull).
En el capítol de la fascinació per les cares, l’autor parla sobre la comunicació facial, és a dir, la importància d’observar i analitzar les expressions de la cara de les persones.
En Serrano diu que un rostre ben observat mai ens pot deixar indiferents, ja que els estats de la ment es manifesten en les expressions facials. Els mecanismes de reconeixement de cares que tenim interioritzats en el cervell són dels més sofisticats. Juntament amb el del llenguatge.
La cara, és un espai privilegiat de comunicació on hi ha molt present una gran part de la nostre història evolutiva. La naturalesa sencera de l’evolució sembla voler fer convergir la major part del potencial informatiu de l’activitat comunicativa a la cara, i de relacionar les emergents emocions amb tota una infinitat d’expressions de signes possibles gràcies al circuit cerebral preparat en el llarg camí d’aquests processos .
Els humans, som éssers dissenyats per mirarar-nos a la cara. Necessitem mirar-nos a la cara amb els altres per a poder esbrinar que hi ha darrere d’un to de veu, ja que la falsedat lingüística, la mentida és molt difícil de detectar. Però la mentida resulta en molts casos difícils de neutralitzar i els seus indicis s’escapen a través de les expressions emotives més incontrolades. Podem saber si una persona ens esta mentint mirant-lo a la cara.
Estic molt d’acord amb en Serrano. Al igual que ell, penso que és molt important mirar a la cara de les persones sobretot quan estas mantenint una conversa, ja que mirant a la cara es poden deduir moltes coses. Les persones de forma conscient o inconscient parlem molt amb la cara i es per això que hem d’estar molt atents i valorar les expressions dels rostres com a un altre tipus de comunicació.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario